top of page

"10 Proven Techniques to Improve Concentration and Focus"


A girl studying and keeping notes while listening to music.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να μελετάτε πιο αποτελεσματικά:


Οργανωθείτε: Να έχετε πάντα έναν προγραμματιστή για το σπίτι. Εισαγάγετε καθήκοντα, εργασίες και τεστ αμέσως μόλις σας ανατεθούν για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα ξεχαστούν.


Δώστε προσοχή στην τάξη: Εξασκηθείτε στην ενεργητική ακρόαση εστιάζοντας σε αυτά που λέγονται και κρατώντας σημειώσεις με τα δικά σας λόγια.

Αποφύγετε τυχόν περισπασμούς: Να γνωρίζετε τι σας αποσπά την προσοχή στην τάξη και να ξέρετε πώς να αποφύγετε αυτούς τους περισπασμούς.

Βεβαιωθείτε ότι οι σημειώσεις είναι πλήρεις: Το να γράφετε σαφείς και πλήρεις σημειώσεις στην τάξη θα σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε τις πληροφορίες που μαθαίνετε.

Κάντε ερωτήσεις εάν δεν καταλαβαίνετε: Σηκώστε το χέρι σας και κάντε ερωτήσεις εάν δεν καταλαβαίνετε κάτι.

Κάντε ένα πρόγραμμα/πλάνο μελέτης: Όταν κάνετε ένα πρόγραμμα μελέτης, κοιτάξτε τον προγραμματιστή σας και σκεφτείτε τι πρέπει να επιτευχθεί.

Ορίστε ένα χρονοδιάγραμμα: Να είστε σκόπιμοι σχετικά με τον προγραμματισμό συνεδριών μελέτης σετ.

Μελετήστε με τον δικό σας ρυθμό: Βρείτε ποιος είναι ο καλύτερος ρυθμός για εσάς. Κάντε τα απαραίτητα διαλείμματα.

Ξεκουραστείτε: Το σώμα σας χρειάζεται ξεκούραση. Ο επαρκής ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία της μνήμης.

Σίγαση του κινητού σας τηλεφώνου: Οι ειδοποιήσεις του τηλεφώνου σας είναι διαβόητες για τη διακοπή της συγκέντρωσής σας.


Θυμηθείτε, δεν υπάρχει μια προσέγγιση που να ταιριάζει σε όλους όταν μαθαίνετε πώς να μελετάτε αποτελεσματικά. Οι μέθοδοι μελέτης πρέπει να είναι προσαρμοσμένες σε κάθε μαθητή. Ο καθένας έχει διαφορετικές ικανότητες, επομένως είναι σημαντικό να καθορίσετε τι λειτουργεί για εσάς και τι όχι.


Learn more by clicking the links below:

2 views0 comments
bottom of page