top of page

Τα καλύτερα λογοτεχνικά βιβλία για εξάσκηση!

Updated: Jan 28

Ο Σεπτέμβριος μπήκε για τα καλά και τα σχολεία ανοίγουν σιγά, σιγά ...

Ας επιστρέψουμε λοιπόν στις καλές συνήθειες μας με μια λίστα από τα καλύτερα βιβλία όλων των εποχών για εξάσκηση στην ανάγνωση και την ανάπτυξη του λεξιλογίου!

book

Όλιβερ Τουίστ

Συγγραφέας: Charles Dickens

Ένα κλασικό μυθιστόρημα, με ένα παιδί ορφανό, μας διδάσκει μέσα από τα μάτια του μικρού Όλιβερ την κοινωνική ανισότητα και την αδικία ενώ μας διδάσκει πως η ηθική ακεραιότητα και η πίστη σε αρχές και αξίες ανταμείβονται.


reading book

Ο Μικρός Πρίγκιπας

Συγγραφέας: Antoine de Saint-Exupéry

Ο Μικρός Πρίγκιπας αποτελεί ένα κλασικό διδακτικό βιβλίο, το οποίο έχει οπαδούς μικρούς και μεγάλους. Πολλοί θεωρούν ότι είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία παγκοσμίως. Η ιστορία εκτυλίσσεται μέσα από συμβολισμούς και έννοιες που έχουν αντίκρισμα στην αληθινή ζωή, βάζοντας τον αναγνώστη σε σκέψεις και παραλληλισμούς.



Η Αλίκη Στη Χώρα Των Θαυμάτων

Συγγραφέας: Lewis Carroll

Η περιπέτειες της Αλίκης μαζί με τους μικρούς της φίλους, οι οποίοι ζουν σε έναν φανταστικό κόσμο, βάζει τον αναγνώστη σε νέα μονοπάτια της φαντασίας και του εξωπραγματικού. Οι ιστορίες και οι χαρακτήρες του συγκεκριμένου βιβλίου κερδίζουν τους αναγνώστες εδώ και ενάμιση αιώνα από την 1η κυκλοφορία του, δίνοντας πολλά μαθήματα ζωής μέσα από τις περιπέτειες της πρωταγωνίστριας.


book

Το Ημερολόγιο Της Άννας Φρανκ

Συγγραφέας: Anna Frank

Μια συγκλονιστική ιστορία η οποία εκτυλίσσεται μέσα από το ημερολόγιο της μικρής Άννας Φρανκ, η οποία κρύβεται μαζί με την οικογένειά της σε κάποιο σπίτι στο Άμστερνταμ για να αποφύγουν τη σύλληψη από τους Ναζί. Κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού τους, η Άννα Φρανκ καταγράφει όλα τα γεγονότα καθώς και τις προσωπικές της σκέψεις και συναισθήματα με λεπτομέρειες στο ημερολόγιο της.


Τα Ταξίδια Του Γκιούλιβερ

Συγγραφέας: Jonathan Swift

Το συγκεκριμένο βιβλίο διαβάζεται και διδάσκεται σε πανεπιστήμια ανελλιπώς εδώ και τριακόσια χρόνια. Μέσα στη συναρπαστική περιπέτεια του Γκιούλιβερ, αναπτύσσονται πολλές ταξιδιωτικές πληροφορίες και εντυπωσιακές ιστορίες φαντασίας.


literature

Ναι, είναι πολύ χρήσιμο να διαβάζεις βιβλία για να μάθεις αγγλικά! Η ανάγνωση βιβλίων μπορεί να σας προσφέρει πολλά οφέλη, όπως:


Διεύρυνση του λεξιλογίου σας: Η ανάγνωση βιβλίων μπορεί να σας μυήσει σε νέες λέξεις και φράσεις που μπορεί να μην συναντήσετε σε άλλες πηγές. Μπορείτε να μάθετε τη σημασία και τη χρήση αυτών των λέξεων από τα συμφραζόμενα ή αναζητώντας τες σε ένα λεξικό. Η ανάγνωση βιβλίων μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να θυμάστε τις λέξεις που ήδη γνωρίζετε εκθέτοντάς σας σε αυτές επανειλημμένα.

Βελτίωση της γραμματικής σας: Η ανάγνωση βιβλίων μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να μάθετε τους κανόνες και τα πρότυπα της αγγλικής γραμματικής. Μπορείτε να δείτε πώς σχηματίζονται οι προτάσεις, πώς χρησιμοποιούνται τα σημεία στίξης και πώς εκφράζονται διαφορετικοί χρόνοι και διαθέσεις. Η ανάγνωση βιβλίων μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποφύγετε κοινά λάθη και λάθη, δείχνοντάς σας τον σωστό τρόπο γραφής.

Βελτίωση των δεξιοτήτων γραφής σας: Η ανάγνωση βιβλίων μπορεί να βελτιώσει τις δεξιότητές σας στη γραφή βοηθώντας σας να μάθετε διαφορετικά στυλ και τεχνικές γραφής. Μπορείτε να δείτε πώς οι συγγραφείς χρησιμοποιούν λέξεις για να δημιουργήσουν ζωντανές περιγραφές, να μεταφέρουν συναισθήματα και να πείσουν τους αναγνώστες. Μπορείτε επίσης να μάθετε πώς να δομείτε τις παραγράφους σας, να οργανώνετε τις ιδέες σας και να χρησιμοποιείτε μεταβάσεις για να συνδέσετε τις προτάσεις σας.

Ανάπτυξη της κριτικής σας σκέψης: Η ανάγνωση βιβλίων μπορεί να αναπτύξει τις δεξιότητες κριτικής σκέψης σας προκαλώντας σας να αναλύσετε, να ερμηνεύσετε και να αξιολογήσετε αυτά που διαβάζετε. Μπορείτε να μάθετε πώς να σχηματίζετε τις δικές σας απόψεις, επιχειρήματα και συμπεράσματα με βάση τα στοιχεία και τη λογική που παρουσιάζονται στο κείμενο. Μπορείτε επίσης να μάθετε πώς να συγκρίνετε και να αντιπαραβάλλετε διαφορετικές οπτικές γωνίες, να εντοπίζετε προκαταλήψεις και υποθέσεις και να αναγνωρίζετε πλάνες και ελαττώματα.

Αύξηση των πολιτιστικών σας γνώσεων: Η ανάγνωση βιβλίων μπορεί να αυξήσει τις πολιτιστικές σας γνώσεις εκθέτοντάς σας σε διαφορετικές πτυχές των αγγλόφωνων πολιτισμών, όπως ιστορία, λογοτεχνία, τέχνη, μουσική, πολιτική, θρησκεία και έθιμα. Μπορείτε να μάθετε για τις αξίες, τις πεποιθήσεις και τις παραδόσεις διαφορετικών ανθρώπων και τόπων, καθώς και για τις ομοιότητες και τις διαφορές τους με τον δικό σας πολιτισμό. Μπορείτε επίσης να μάθετε πώς να εκτιμάτε και να σέβεστε τη διαφορετικότητα και την πολυπολιτισμικότητα.

Όπως μπορείτε να δείτε, η ανάγνωση βιβλίων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε αγγλικά και να βελτιώσετε τις γλωσσικές σας δεξιότητες. Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο η ανάγνωση βιβλίων. Πρέπει επίσης να εξασκείτε τακτικά στην ομιλία, την ακρόαση και τη γραφή στα αγγλικά. Συνδυάζοντας την ανάγνωση με άλλες μεθόδους εκμάθησης, μπορείτε να επιτύχετε τους στόχους σας πιο γρήγορα και ευκολότερα. Καλή ανάγνωση!

bottom of page