top of page

Τα θετικά της εκμάθησης ξένων γλωσσών

Πόσα θετικά μπορείς να σκεφτείς που να αφορούν την εκμάθηση ξένων γλωσσών;

Εμείς σου παρουσιάζουμε 4+1 λόγους για να αρχίσεις να ξεφυλλίζεις με περισσότερο ενθουσιασμό ξανά τα βιβλία των αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών κ.ο.κ. !

 

learn language

1. Η γλώσσα είναι ένας βασικός τρόπος επικοινωνίας με ανθρώπους άλλων χωρών καθώς και ένας βασικός τρόπος κατανόησης του τρόπου ζωής και της κουλτούρας τους. 


english language

2. Είναι ένας πολύ καλός λόγος για εξερεύνηση άλλων χωρών με ταξίδια, με σκοπό να εξασκήσεις ή να ξε-σκονίσεις την 2η ξένη γλώσσα που έχεις μάθει!


write

3. Είναι διασκεδαστικό μαθαίνοντας την προφορά μιας άλλης γλώσσας και προσπαθώντας να πεις περίεργες (στην προφορά) λέξεις. Σου προτείνουμε να το δοκιμάσεις!




4. Η 2η ξένη γλώσσα ανοίγει ευκαιρίες καριέρας και νέους δρόμους προς την επαγγελματική εξέλιξη. Είναι γνωστό πως σε όλες σχεδόν τις θέσεις εργασίας απαιτείται τουλάχιστον ένα πιστοποιητικό μιας ξένης γλώσσας, αποτελώντας ένα έξτρα εφόδιο καριέρας και επαγγελματικής προόδου.

foreign language

5. Η εκμάθηση 2ης ξένης γλώσσας ενισχύει την νοημοσύνη καθώς ο νους μπαίνει στην διαδικασία σύγκρισης της μητρικής γλώσσας με την νέα ξένη γλώσσα και αναπτύσσονται παράλληλα τα 2 λεξιλόγια (της μητρικής και της ξένης γλώσσας) με μεγαλύτερη ταχύτητα & ποιότητα. 



Κλείνοντας λοιπόν καταλήγουμε πως οι ξένες γλώσσες αποτελούν μια πνευματική αξία, που χαρίζει πολλά οφέλη και κοινώς, μόνο καλό μπορεί να μας κάνουν!







bottom of page