top of page

St. Patrick’s Day

Η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, ή η Γιορτή του Αγίου Πατρικίου εορτάζεται ετησίως στις 17 Μαρτίου και αποτελεί πολιτιστική αλλά και θρησκευτική με ορόσημο την επέτειο του θανάτου του Αγίου Πατρικίου (Saint Patrick) (περ. 385–461 μ.Χ.).


St. Patrick’s Day

Ο Άγιος Πατρίκιος είναι ο σημαντικότερος Προστάτης της Ιρλανδίας.

Σύμφωνα με τους ιστορικούς, ο Άγιος Πατρίκιος γεννήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία (και όχι στην Ιρλανδία) στα τέλη του 4ου αιώνα, ενώ σε ηλικία 16 ετών έγινε θύμα απαγωγής από Ιρλανδούς εισβολείς και πωλήθηκε ως σκλάβος σε έναν Κέλτη ιερέα στη Βόρεια Ιρλανδία. Μετά από 6 χρόνια και εφόσον εργάστηκε ως βοσκός, κατόρθωσε να γυρίσει δραπετεύοντας πίσω στη Βρετανία. Ωστόσο επέστρεψε στην Ιρλανδία ως χριστιανός ιεραπόστολος.


Σύμφωνα με διηγήσεις, ο Άγιος Πατρίκιος χρησιμοποιούσε το τριφύλλι ως παράδειγμα όταν προσπαθούσε για να εξηγήσει την Αγία Τριάδα στους χριστιανούς. Έτσι από τον 17ο αιώνα, το τριφύλλι έγινε το σύμβολο της καλοτυχίας και της ιρλανδικής ταυτότητας.


Η συγκεκριμένη γιορτή (St. Patrick’s Day) αποτελεί αργία για τους Ιρλανδούς οι οποίοι να γιορτάζουν την συγκεκριμένη μέρα ντυμένοι στα πράσινα και προτιμούν το παραδοσιακό πιάτο της ημέρας: βοδινό κρέας με λάχανο.


Saint Patrick's Day









3 views0 comments
bottom of page