top of page

Οι καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες για practice και για να μπούμε στο κλίμα των Χριστουγέννων!


1. Μόνος στο Σπίτι (Home Alone)

Δεν θα μπορούσαμε να μην βάζαμε πρώτη την καλύτερη παιδική και μη ταινια των Χριστουγέννων με την οποία γελάμε ακόμη, όσες φορές και αν την δούμε! Ο μικρός Κέβιν καταλήγει «Μόνος στο Σπίτι» ενώ η οικογένεια του ταξιδέυει στο Παρίσι για διακοπές, προσπαθώντας να προστατευεί από τους διαρρήκτες του σπιτιού, παίζοντας με τα νεύρα τους!


2. Γκριντς (The Grinch)

Ο συγκεκριμένος τίτλος ανήκει στο παραμύθι του Δρ. Σους, στο οποίο βασίστηκε η ομότιτλη ταινία. Ο γκρινιάρης Γκριντς αποφασίζει να «κλέψει» τα Χριστούγεννα δημιουργώντας πολλούς μπελάδες...


3. Το Πολικό Εξπρές (The Polar Express)

Το Πολικό Εξπρές είναι το μεγαλύτερο τρένο που έχει σταματήσει έξω από το σπίτι ενός παιδιού που έπαψε να πιστεύει στον Αη Βασίλη. Το αγόρι επιβιβάζεται για ένα ταξίδι στο Βόρειο Πόλο και μέσα από το συγκεκριμένο ταξίδι αναθεωρεί για την άποψη του.


4. Κλάους: Το Μυστικό των Χριστουγέννων (Klaus)

Μια υπέροχη ταινία με χιούμορ αλλά και ηθικά διδάγματα. Ο κακομαθημένος γιος ενός ταχυδρόμου Τζέσπερ Τζοχάνσον, αναλαμβάνει το ταχυδρομείο στη Λαπωνία. Ωστόσο δεν γνωρίζει ότι έχει αναλάβει να φέρει σε επικοινωνία ένα χωριό που μισιούνται όλοι μεταξύ τους, χωρίς καμία ελπίδα αισοδοξίας. Εκεί γνωρίζει έναν επιπλοποιό με μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών, τον κο Κλάους, με τον οποίο θα προσπαθήσουν να δώσουν έναν άλλον χαρακτήρα στο συγκεκριμένο χωριό της Λαπωνίας.

5. Jingle Jangle: Μαγικά Χριστούγεννα (Jingle Jangle: A Christmas Journey)

Ο πρωταγωνιστής είναι ο επιπλοποιός Τζερόνικους Τζανγκλ ο οποίος φτιάχνει εφευρέσεις γεμάτες φαντασία και δημιουργικότητα, ο οποίος μαζί με τον έμπιστο μαθητή του και την ευρηματική εγγονή του αναλαμβάνουν να κατασκευάσουν παλιές εφευρέσεις με σκοπό να αναζωπυρώσουν την κρυμμένη μαγεία.


6. Ο Άγιος Βασίλης μου (The Santa Clause)

Ο Σκοτ κατά λάθος ρίχνει τον Άγιο Βασίλη από την στέγη του σπιτιού του, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αναλάβει τα καθήκοντα του Άγιου, με απόλυτη εχεμύθεια και μυστικότητα, χαρίζοντας πολλές στιγμές γέλιου!


7. Το Ξωτικό των Χριστουγέννων (Elf)

Το ξωτικό, ο Μπάντι, ζητάει άδεια από τον Άη Βασίλη ώστε να πάει στην Νέα Υόρκη για να γνωρίσει τον βιολογικό του πατέρα, με αποτέλεσμα να αναλάβει την πιο δύσκολη αποστολή: να βάλει στο πνέυμα των Χριστουγέννων όλον τον κόσμο που έχει ξεχάσει την μαγεία των Χριστουγέννων.


Καλή προβολή!




12 views0 comments
bottom of page